Lorem ipsum gravida nibh vel velit auctor aliquet. Aenean sollicitudin, lorem quis bibendum. Sofisticur ali quenean.

INSTAGRAM

Bert Hellinger, părintele constelațiilor familiale vorbește despre trei legi ale iubirii în familie:

  1. Fiecare membru are dreptul să aparțină, inclusiv cei care nu mai sunt fizic printre noi;
  2. Dacă un membru este exclus, cineva dintre urmași va simți golul și va prelua din destinul celui omis pentru a-l readuce în sistem;
  3. Cei care s-au născut mai demult au întâietate, e important să respectăm ordinea în familie.

Ceea ce simt în ultima perioadă este o frică tot mai accentuată a celor care se gândesc la de ce ar putea prelua din familie, din linie transgenerațională. Cele mai multe persoane care vin în sesiuni sau cu care vorbesc despre subiect au un fel de agitație interioară, o grabă să rezolve cât mai repede toate problemele pe care le știu sau le simt în legătură cu familia.

Vreau să vă liniștesc și să vă spun că nu e cazul să vă speriați sau să vă stresați așa de tare. Adică, la fel ca în orice altceva ați vrea să echilibrați, să lucrați, este nevoie de timp, de răbdare și de încredere ca să shcimbați ceva în acest sens. Așa că respirați adânc și priviți cu un pic de detașare și de liniște această căutare în legătură cu străbunii.

Ceea ce e important să înțelegeți este că ei au nevoie de includere, au nevoie să aparțină sistemului, să nu se simtă excluși. Cum facem asta? Aducând-i în inima noastră. Multe persoane vor să facă exact pe dos: să rezolve repede problema, să scape de ea și să nu se mai gândească niciodată la subiect. Nu e așa. Din contră. E nevoie să învățăm ritualuri, ceremonii, pe care să le facem mereu pentru a onora străbunii, chiar dacă nu știm despre viața lor, să le dăm locul cuvenit și să ne rugăm pentru ei.

Și, de asemenea, e important să conștientizăm faptul că nu toți strămoșii au avut vieți grele, destine tragice, probleme. Mulți dintre ei au trăit fericiți, s-au bucurat de toate și au fost mulțumiți și împăcați. De la ei putem primi daruri și susținere.

Și încă ceva și mai important: chiar și de la membrii familiei de la care, poate, am preluat lucruri apăsătoare, am primit și multe daruri. Exact de la ei, pentru că sunt cei cu care am rezonat cel mai mult. Da, unul dintre aspecte poate ne-a fost greu să îl cărăm cu noi, dar, pe lângă el, au venit și altele care ne-au ajutat în viață. Pentru că absolut nici o persoană nu are numai defecte sau nu are numai suferințe. Fiecare trecem prin experiențe de toate felurile și avem și plusuri și minusuri. Așa că, să mulțumim tuturor celor dinaintea noastră pentru tot ce suntem astăzi și să facem ceva frumos cu viața noastră.

Leave a Comment: