Despre Ioana

 

Are 25 de ani de experiență în domeniul literar, a urmat cursurile Facultății de Litere și studii postuniversitare, Master și Doctorat cu tema Poetica obiectelor în romnul românesc. S-a specializat în arta scrisului prin cursuri de scriere creativă, de copywriting și ghostwriting, susține un blog, ca secțiune a acetui site. A publicat două cărți: O viziune șamanică asupra vieții și Jocul de-a viața călare pe unicorn.

Are 20 de ani de vechime în predare, ca profesor de Limba și Literatura Română, este formator național, susține cursuri de managementul carierei și ateliere de scriere creativă.

Este consilier de devoltare personală, facilitator de constelații familiale și instructor de șamanism, în ultimii 10 ani a ținut cursuri, întâlniri, conferințe, sesiuni, pe aceste teme, cu convingerea că oamenii au șansa, oportunitatea de a se autodepăși, de a se bucura de viața trăită conștient, oferă sesiuni individuale și ateliere pe teme de dezvoltare personală.

 

O abordare mai personală

„Sunt suflet din sufletul muntelui, sunt suflet din sufletul ierbii, sunt suflet din sufletul pietrelor, sunt suflet din sufletul acestei imensități care mă înconjoară”, asta notam pe un petec de hârtie (rupt dintr-un pachet  de Carpați), la 17 ani, lângă unul dintre lacurile de pe platoul Munților Retezat.

Mi-au plăcut, încă din primii ani de copilărie, câteva aspecte care au ajuns să mă definească: să ascult povești citite de bunica mea, mai târziu să citesc eu însămi; să călătoresc împreună cu mama prin țară, în vacanțe, la bordul unei Dacia 1300 roșie; să scriu, mereu am avut câte un jurnal, cel mai important rămâne cel cu coperți portocalii, de plastic, din adolescență; să le spun și altora din ce știu, unul dintre jocurile preferate era să mă imaginez profesoară în fața păpușilor.

Și acum călătoresc ori de câte ori am ocazia, iubesc la fel de mult muntele și marea, mă inspir din mirosul de cetină și mă las purtată de valuri. Lectura este și astăzi una dintre plăcerile mele, mă cufund în lumea ficțională ca într-o altă viață posibilă, trăiesc alături de personajele care își desfășoară povestea.

Scrisul este pasiunea mea principală, îmi place să construiesc, prin cuvinte, experiențe, universuri, sentimente, cu care să rezoneze cei care citesc. Carnetele s-au transformat în blog, impresiile de călătorie au devenit proze scurte în care urmăresc și oamenii, cu zbaterile și bucuriile lor, am dezvoltat, cu timpul, o capacitate să-i înțeleg și să-i cunosc (începând cu mine însămi).

S-a dovedit că am talent să împărtășesc celorlalți din cunoașterea mea, așa încât jocul de-a profesoara a devenit mai serios, cu copii reali și cu oameni mari și mă bucur atunci când văd că pot să îi susțin în evoluția personală și profesională.

Sunt o persoană comunicativă, directă, deschisă, poate uneori prea tranșantă, îmi plac autenticitatea, simțul umorului și ironia, incluzând, bineînțeles și autoironia și încerc să nu mă abat de la principiile mele care vizează un anume fel de a fi demn în fața vieții.

Dincolo de unele provocări prin care am trecut, am reușit/învățat să mă bucur de ceea ce viața are de oferit, lucru pe care îmi doresc să îl trasmit mai ales prin ceea ce scriu, dar și prin toate activitățile pe care le derulez.