O viziune șamanică asupra vieții

Cartea O viziune șamanică asupra vieții s-a născut din dorința de a apropia mai mult cititorii de această zonă a spiritualității, de această formă străveche de vindecare, de rugăciune, de cunoaștere. Ea își propune să demitizeze acest cuvânt, să îl scoată din sfera de mister și necunoscut și să-l aducă printre oameni, să reveleze faptul că ritualurile, cântecele, comuniunea cu natura, nu sunt atât de îndepărtate pe cât pot părea la prima vedere ci sunt înserate chiar în celulele noastre, ele aparțin tuturor generațiilor și tuturor culturilor.

În plus, accesul la înțelepciunea străveche poate aduce un plus de sens existenței noastre, atât de agitate, poate să ne conducă spre a trăi mai plenar.

„Șamanismul propune o reconectare la acele despre care oamenii moderni au uitat: Creator, Spirit, Mama Pământ, Soare, Lună, Natură, Plante, Animale, Apă, Foc, Aer, privindu-le ca fiind vii şi pline de energie. Se adresează celor care vor să-şi amintească faptul că suntem Spirite venite să experimentăm viaţa pe pământ în corpul energetic şi cel material, că tot ce facem în această viaţă e deosebit de important, că ar fi frumos să trăim conştienţi de legătura pe care o avem cu tot ce ne înconjoară.

Aşa încât această carte asta vă va propune să vă aduceţi aminte cine sunteţi cu adevărat, să vă raportaţi la normalitatea de care am uitat, să vă abandonaţi în braţele „simplităţii” de a fi vii şi interconectaţi cu tot ce este viu în jurul vostru.”

Jocul de-a viața călare pe unicorn

Dragi părinți,

Nu-i așa că atunci când ați hotărât sau când Universul a hotărât să vină la voi un suflețel, când ați aflat că o mică ființă se va întrupa din carnea și sângele vostru, nu ați bănuit ce înseamnă asta cu adevărat? Câte bucurii, câte zâmbete, câtă veselie va aduce micul omuleț în viețile voastre? Dar și câte responsabilități, decizii, griji? Și asta pentru că, evident, toți ne dorim să fim părinții perfecți și să oferim tot ce e mai bun copiilor noștri. Iar a fi părinte, în ziua de astăzi, este o adevărată provocare. Pentru că nimic din ce știam noi, din timpurile când eram copii, nu mai e valabil iar micuții care apar astăzi pe lume au cu totul altă deschidere și alte oportunități. Să fim serioși, și noi, dacă ne-am fi născut acum, am fi fost fascinați de jocurile pe calculator și de telefoanele mobile.

Totuși, cred cu tărie că există două aspecte în viețile noastre de care e foarte important să ne apropiem, atât noi cât și copiii noștri: lumea poveștilor, a legendelor și viața reală prin care eu înțeleg plante, pietre, animale, munți, ape, păduri, mare, pământ, univers, Creator.

În dorința de a vă ajuta să îi atrageți pe copii spre aceste aspecte am conceput o carte, pentru copii și părinți deopotrivă, care vă poartă, călare pe un unicorn inaripat, prin toate aspectele esențiale ale existenței ca printr-o poveste, din care, evident, nu lipsesc zânele, dragonii, Sfânta Duminică. Copilul vostru își poate completa numele în spațiile punctate pentru a deveni personaj în carte și pentru a lua parte la toate întâmplările și are locuri unde își poate scrie propria poveste în cuvinte sau desene.

Vă voi propune, de asemenea, diferite întâlniri la care să participați împreună cu copiii pentru a lua contact atât cu lumea cărții cât și pentru a povesti, a împărtăși, a ne sfătui, a experimenta unele aspecte care să ne ajute să ne apropiem de bucuria noastră interioară, de bucuria de a fi copil într-o lume cu atâtea aspecte fascinante de care, din păcate, uităm cel mai adesea.

Am creat pagina de facebook și grupul în dorința de a fi mereu conectați, de a putea ține legătura unii cu alții, de a crea o adevărată comunitate în care să ne sfătuim, să ne ajutăm reciproc în această minunată misiune care ne-a fost încredințată, aceea de a fi părinte.

Și copiii sunt invitați să ne scrie sau să ne trimită desene, să ne împărtășească din experiențele lor, vom organiza jocuri și concursuri, vor putea comunica atât cu mine cât și cu fetița mea, care a participat activ la realizarea cărții, atât cu sugestii cât și cu minunatele ilustrații.

Vă doresc mult succes ca părinți și aștept părerile și sugestiile voastre. Ne găsiți la: